Szybki kontakt z nami napisz biuro@sklep-gamma.pl ! lub zadzwoń 668073493

Polityka prywatności

Polityka prywatności 

  1. Nasza polityka prywatności określa zasady przetwarzania oraz ochrony Państwa danych osobowych w naszej firmie w związku z dokonywaniem zakupów w Sklepie.
  2. Przetwarzanie danych osobowych przez Administratora, prowadzone jest na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych (tzw. RODO), innych przepisów prawa powszechnie obowiązującego oraz tego Regulaminu.
  3. Administratorem oraz osobą kontaktową w zakresie ochrony Państwa danych osobowych jest Sprzedawca.
  4. W celu ochrony Państwa prywatności oraz zapewnienia przetwarzanym przez nas danym należytej ochrony, stosujemy konieczne oraz odpowiednie środki techniczne i organizacyjne. Chronimy Państwa dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym oraz przed ich przetwarzaniem z naruszeniem przepisów prawa.
  5. Do danych osobowych zbieranych przez Administratora mają bezpośredni dostęp jedynie upoważnieni pracownicy lub współpracownicy Administratora, oraz uprawnione osoby, którym zostały udzielone stosowne pisemne pełnomocnictwa.
  6. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z Administratorem wyłącznie na podstawie umów zawierających stosowne klauzule przekazania danych osobowych.
    1. Administrator może przekazywać Państwa dane: firmom kurierskim, przewoźnikom, firmom rachunkowym, kancelariom prawnym, osobie ds. BHP, informatykowi oraz na serwery zewnętrzne (tzw. chmury danych).
  7. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celu i w zakresie niezbędnym do:
    1. zawarcia, wykonywania oraz obsługiwania umów zawartych z Użytkownikami,
    2. prowadzenia ksiąg rachunkowych wymaganych prawem.
  8. Dane osobowe Użytkowników są przetwarzane na podstawie zgody Użytkowników lub upoważnień wynikających z przepisów prawa powszechnie obowiązujących, w szczególności na podstawie art. 6 ust. 1 RODO.
  9. Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, niemniej podanie niektórych danych jest konieczne dla złożenia zamówienia i obsługi umowy.
  10. Administrator przetwarza następujące dane osobowe Użytkowników: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres korespondencyjny, NIP, numer telefonu, adres poczty elektronicznej, numer rachunku bankowego. Administrator nie przetwarza danych sensytywnych.
  11. Administrator przetwarza Państwa dane osobowe na czas obsługi Państwa zamówienia oraz przez sześć lat od dnia realizacji albo anulowania ostatniego zamówienia - w celach archiwalnych oraz w innych celach przewidzianych prawem, albo do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych. Po tych terminach Państwa dane zostaną nieodwracalnie usunięte.
  12. W związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych mają Państwo prawo do:
    1. wglądu oraz żądania informacji o tym, jakie Państwa dane osobowe przetwarzamy,
    2. poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, bądź sprostowania swoich danych osobowych,
    3. żądania kopii danych osobowych, które Państwa dotyczą, na trwałym nośniku danych,
    4. żądania przeniesienia danych osobowych,
    5. żądania czasowego wstrzymania przetwarzania swoich danych osobowych,
    6. wycofania zgody - w zakresie, w jakim podstawą ich przetwarzania jest zgoda,
    7. żądania usunięcia swoich danych osobowych, po spełnieniu przesłanek z art. 17 RODO,
    8. zgłoszenia sprzeciwu w zakresie przetwarzana swoich danych osobowych, po spełnieniu przesłanek z art. 21 RODO.
    9. złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  13. W celu skorzystania z ww. praw mogą Państwo przesłać nam żądanie listownie bądź mailowo, a my zobowiązujemy się je niezwłocznie wykonać, o czym zostaną Państwo tą samą drogą niezwłocznie poinformowani.
  14. Sprzedawca stosuje mechanizm plików "cookies", które podczas korzystania przez Klientów z usług Sklepu, zapisywane są przez serwer Sprzedawcy na dysku twardym urządzenia końcowego Klienta. Stosowanie plików "cookies" ma na celu umożliwienie prawidłowego oraz łatwego korzystania z funkcji Sklepu. Mechanizm ten nie może uszkodzić urządzenia końcowego Klienta oraz nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych Klientów, ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. Pliki „cookies” nie zawierają danych osobowych.
  15. W większości przeglądarek internetowych można kasować pliki „cookies” z twardego dysku komputera (z poziomu ustawień przeglądarki), zablokować wszystkie przysyłane pliki typu „cookies” lub ustawić ostrzeżenie przed zapisaniem ich na dysku.
  16. Ograniczenie stosowania plików „cookies” może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Sklepie.
  17. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowania plików typu „cookies”.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl